Can-Am ATV Forum

Dash all flashing and not shifting

This is a discussion on Dash all flashing and not shifting within the BRP Traxter / Quest forums, part of the Can-Am ATV Discussion category; Hi, I was on a trip on the traxter and the whole dash started to flash, then the transmission was not auto shifting anymore, I ...


Go Back   Can-Am ATV Forum > Can-Am ATV Discussion > BRP Traxter / Quest

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-16-2013, 05:46 PM
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #25758
Join Date: Oct 2012
Location: canada
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View rastok's Photo Gallery(0)
Dash all flashing and not shifting

Hi, I was on a trip on the traxter and the whole dash started to flash, then the transmission was not auto shifting anymore, I had to to turn the button to manual to be able to change gear. Then after riding it a lil this way it woudnt change gear at all..

After letting it cool down I started it again and everything was back normal.?!?

Hope some one could help me. Thanks alot.
Reply With Quote
Sponsored Links
Can-AmForum.com is the premier Can-Am ATV, Can-Am Outlander, Can-Am Renegade Forum on the internet. Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
   
  #2  
Old 01-18-2013, 04:49 AM
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #25758
Join Date: Oct 2012
Location: canada
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View rastok's Photo Gallery(0)
Bump!!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2013, 06:20 AM
SmokeyMcBong's Avatar
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
First Name: i am the cooker of the foods
Member #17393
Join Date: Jul 2011
Location: somewhere between Toronto and Haliburton
Posts: 2,213
Thanks: 702
Thanked 302 Times in 224 Posts
View SmokeyMcBong's Photo Gallery(0)
Sorry to hear about your problem bro. There's a lot of stuff going on when you change gears on the traxter.

When you changed outta "auto" to "manual", were all the dash lights still flashing? When changing with the button, did it take longer than normal to change or were there any weird noises? Once it cooled down and started to act normal, did the dash work properly? And lastly, have you experienced the symptoms since?
__________________
2013 Can-Am XMR 1000!!!
http://www.youtube.com/user/mcbongsmokey?feature=results_main
KawarthaATV director/chef - www.katva.ca
Reply With Quote
  #4  
Old 01-18-2013, 04:09 PM
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #25758
Join Date: Oct 2012
Location: canada
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View rastok's Photo Gallery(0)
Well, when the lights starts to flash They are not stoping unless i stop the machine, and Like i told you the bike stops to shift on auto and yes it's not shifting normal l'y on manual eighter, the first Time it did that it was shifting only on manual and then after a few shot it was stock in whatever gear it was in.
Last anwser is no it didnt do it after but i only drove it off the trailer so i didnt change gear or really try it..

Hope it helps

Thanks alot
Reply With Quote
  #5  
Old 01-18-2013, 11:42 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #24153
Join Date: Jul 2012
Location: Wisconsin
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
View Gregs04.5's Photo Gallery(0)
I posted about a similar problem a few months back. IIRC it was the trans position sensor,

On edit, It was the GBPS (gear box position sensor)

Last edited by Gregs04.5; 01-18-2013 at 11:48 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2013, 12:42 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #26964
Join Date: Jan 2013
Location: Montreal
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View jb333l's Photo Gallery(0)
I'm having the same problem. So far I think just recalibrate the TPS sensor should help.

I'm planning pickup the diagnotic jumper this week-end and proceed to the recalibration to see if it's help. I'll let you know...
Reply With Quote
  #7  
Old 01-22-2013, 02:59 PM
SmokeyMcBong's Avatar
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
First Name: i am the cooker of the foods
Member #17393
Join Date: Jul 2011
Location: somewhere between Toronto and Haliburton
Posts: 2,213
Thanks: 702
Thanked 302 Times in 224 Posts
View SmokeyMcBong's Photo Gallery(0)
i have the jumper and have done all the recalibrations that can be done with it and i don't know if it'll solve anyones problems but it did make a noticible difference in my bike.

make sure to clear all the codes after your done recalibrating. kill the ignition then re enter the calibration mode to check that the codes have cleared properly, then go for a nice little boogie and then recheck for codes again.
__________________
2013 Can-Am XMR 1000!!!
http://www.youtube.com/user/mcbongsmokey?feature=results_main
KawarthaATV director/chef - www.katva.ca
Reply With Quote
  #8  
Old 01-24-2013, 04:40 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #26964
Join Date: Jan 2013
Location: Montreal
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View jb333l's Photo Gallery(0)
Maybe SmokeyMcBong could confirm, but that should be the jumper to replace by the diag. jumper (just left of the fan):



Here's the diagnostic codes:

Table 2: Abnormality-Diagnosis Components CODE NO. DIAGNOSIS COMPONENT LED “REVERSE” LED “HI-LO BEAM” 0 No abnormal components found LED ON for 3 seconds only LED OFF 1 Starter solenoid LED ON LED blinks 1 time 2 Clutching valve LED ON LED blinks 2 times 3 Clutch modulator valve LED ON LED blinks 3 times 4 Downshift solenoid LED ON LED blinks 4 times 5 Upshift solenoid LED ON LED blinks 5 times 6 MPEM memory LED ON LED blinks 6 times 7 Headlight supply LED ON LED blinks 7 times 8 Accessory/speedometer supply LED ON LED blinks 8 times 9 Reference supply output (GBPS, STPS and TPS (on AUTOMATIC model)) LED ON LED blinks 9 times
Reply With Quote
  #9  
Old 01-24-2013, 05:12 PM
SmokeyMcBong's Avatar
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
First Name: i am the cooker of the foods
Member #17393
Join Date: Jul 2011
Location: somewhere between Toronto and Haliburton
Posts: 2,213
Thanks: 702
Thanked 302 Times in 224 Posts
View SmokeyMcBong's Photo Gallery(0)
my jumper plugs in to the top left of the fan. its been awhile since i plugged it in but i don't think that anything was plugged into where the jumper goes. not 100% on that tho, like i said, its been awhile and my memory is not what it used to be lol. heres a couple of pics of the jumper that im talking about.



Attached Images
File Type: jpg IMG-20120827-00069.jpg (100.8 KB, 72 views)
File Type: jpg IMG-20120827-00071.jpg (66.6 KB, 69 views)
__________________
2013 Can-Am XMR 1000!!!
http://www.youtube.com/user/mcbongsmokey?feature=results_main
KawarthaATV director/chef - www.katva.ca
Reply With Quote
  #10  
Old 03-25-2013, 03:52 PM
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #25758
Join Date: Oct 2012
Location: canada
Posts: 47
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View rastok's Photo Gallery(0)
ok here are the latest, ive been on the traxter non stop for the last 3 days and here is the problem,

1- I cant use the bike on auto, as soon as the bike shift everything start to falsh.

2- On manual, if im really carefull on COMPLETLY releasing the trottle when shifting ill be allright, but if i shift while im giving any gaz it will start flashing all the lights.

then i simply have restart the bike and im fine..


any idea?? the bike shift great al the time all the gear works and theres no other problem..
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Can-Am ATV Forum > Can-Am ATV Discussion > BRP Traxter / Quest


Search tags for this page

2002 bombardier traxter instrument lights flashing

,
4x4 light flashing
,

bombadier atv gauge light flashing

,

bombardier traxter 500 diagnostics

,
bombardier traxter gbps
,

bombardier traxter lights flashing

,

ca am commander, transmission code? only reverse, no hi or lo?

,

can am traxter auto light flashing

,

dash lights on bombardier traxter

,

diagnostic jumper, bombadier 500 traxter

,

traxter autolight flashing

,

traxter battery blinking lights

,

traxter mpem diagnostic jumper

,

what would make dash lights keep flashing on my traxter atv

,

what would make the dash lights flash on a 2003 bombardier

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4x4 light flashing. stitch Can-Am 2012 Models 2 01-12-2013 01:49 PM
engine light was flashing snobound Can-Am Outlander 2 05-31-2011 07:20 PM
Flashing Engine Light kb2112 Can-Am / BRP 17 12-29-2010 05:07 PM
4wd light flashing while in 2wd Fourfourmag Can-Am / BRP 5 12-27-2008 12:08 PM
Dash Lights Flashing on and off?? RaiderMike67 Can-Am / BRP 3 09-29-2007 01:25 PM

» Discount Tire
Motosport.com



All times are GMT -6. The time now is 10:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.