2015 visc lok spider gear chipping - Can-Am ATV Forum
Can-Am ATV Forum

2015 visc lok spider gear chipping

This is a discussion on 2015 visc lok spider gear chipping within the Can-am 2015 Models forums, part of the Can-Am ATV Discussion category; vics lok QE 2015 2 of the spider gears chipping the ends off after 300 miles? These are the output to the wheel gears in ...


Go Back   Can-Am ATV Forum > Can-Am ATV Discussion > Can-am 2015 Models

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-22-2016, 04:10 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #55825
Join Date: Apr 2016
Location: Tx
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View reelumn's Photo Gallery(0)
2015 visc lok spider gear chipping

vics lok QE 2015 2 of the spider gears chipping the ends off after 300 miles?
These are the output to the wheel gears in the unit. the other two gear look perfect. What the deal with that ? Is it GNK didn't heat treat them right? We having hard time with the dealer and Can Am even wanting to help with this problem. How many more units are out there that have the same problem? This is my sons unit that he just bought in 2015 xmr and I have the same unit that I bought in sept of 2015. I also have 2014 commander with the same vics lok installed in it.. Looks to me Cam Am would want to see what going on real fast to fix the problem if it something that is still going on are there is going be a lot of unhappy can am owns. Hopefully its just a one time batch thing.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-31-2016, 03:30 PM
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Member #65554
Join Date: Aug 2016
Location: tucson az
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
View sazmtnman's Photo Gallery(0)
trasmission

i have a can am maverick max 2015 . i believe the transmission. is making noise. To me sounds like gears are not meshing right and chipping. looking at seeing what the problem is this weekend. i i have less than 3000 miles on it. if i bought a razor i do not believe i would have this problem. also gone thru 2 belts .had to buy a new clutch system efi. problem after problem. seems like some defects in this
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2016, 09:00 PM
MUDDINMIKE's Avatar
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
First Name: Mike
Member #23042
Join Date: May 2012
Location: Bristol, Ohio
Posts: 2,000
Thanks: 303
Thanked 227 Times in 207 Posts
View MUDDINMIKE's Photo Gallery(0)
High maintenance money pits...welcome to expensive side. Love the speed tho...lol
New front diff.... $1000
__________________
2014 Outty 800 XTP
27"Bearclaw HTR's, Meloche fan controller,

Ricochet skids,Uni filter, Race-driven brakes,
G/P bushings all around....


SOLD,2012 Outty 800 XT Black on Black,


Ride hard not stupid, get out of stupids way!

Last edited by MUDDINMIKE; 08-31-2016 at 09:32 PM.
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Can-Am ATV Forum > Can-Am ATV Discussion > Can-am 2015 Models

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
visco lok qe questions likearock05 Can-Am XMR 39 06-09-2016 08:17 AM

» Forum Search
» Discount Tire
Sponsored Links
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 05:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.