400 coil - Can-Am ATV Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 Old 07-21-2010, 11:45 PM Thread Starter
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Feb 2009
Location: , ,
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
400 coil

any one know wat the resistance valus for the ignition coil on the 2007 400 xt? think mine is causing all my troubles
roborider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 07-21-2010, 11:46 PM
The Enforcer
Feedback Score: 0 reviews
 
OSOKILL's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Northern, California, USA
Posts: 10,111
Thanks: 1
Thanked 120 Times in 93 Posts
whats yer bike doing?

Team Outty 800 Member #24
Silent souls make .308 holes
www.commanderforums.org
www.atvblog.net
OSOKILL is offline  
post #3 of 13 Old 07-22-2010, 07:40 AM Thread Starter
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Feb 2009
Location: , ,
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
well .. its runnjin fine when its cold or warm , when it gets hot .. like goin up a hill under hard throttle .. it dies like it runs out o gas, let sit for a while till it cools a bit then your off again for a bit then dies.. back firs out the exhaust. some times need full choke jus tto start it.
roborider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 Old 07-22-2010, 09:46 AM
The Enforcer
Feedback Score: 0 reviews
 
OSOKILL's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Northern, California, USA
Posts: 10,111
Thanks: 1
Thanked 120 Times in 93 Posts
has a fuel pump in the tank???? pull the tank and check the filter sock on the pump sounds like its clogging up =]]

Team Outty 800 Member #24
Silent souls make .308 holes
www.commanderforums.org
www.atvblog.net
OSOKILL is offline  
post #5 of 13 Old 07-22-2010, 02:38 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Apr 2006
Location: Naughton, Ontario, Canada
Posts: 126
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
A 2007 will be carburated, check the fuel lines for dry-rot above the valve cover. Check the fuel on/off/res switch for proper flow (mine only works on reserve).. Check and/or clean the carb. Check and /or replace the tank fuel filters (behind the tank grommets)

backfiring and having to use the choke tells me you have a lean fuel condition.

GYPSY 400
Possibly the O-400 Guru??!
Outlander 400 Information Center
GYPSY400 is offline  
post #6 of 13 Old 07-22-2010, 04:08 PM
The Enforcer
Feedback Score: 0 reviews
 
OSOKILL's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Northern, California, USA
Posts: 10,111
Thanks: 1
Thanked 120 Times in 93 Posts
isnt the gas tank in the same place ... under the seat???

Team Outty 800 Member #24
Silent souls make .308 holes
www.commanderforums.org
www.atvblog.net
OSOKILL is offline  
post #7 of 13 Old 07-22-2010, 04:17 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
token's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Macon, Georgia
Posts: 997
Thanks: 2
Thanked 28 Times in 27 Posts
If it's carbed and starts acting up when it gets real hot, it might be getting vapor lockkked

*Ricky Bobby drives a Can-Am*
2009 Outty 800R XT Camo
Gorilla Edition ITP SS108 Wheels
30" SILVERBACKS
QSC clutch --------- HIDZ
Full Muzzy
Wild Boar Relocate
PCIII Tuned by JOHN CANNON
Flexx Bars

TOO MANY OTHER MODS TO LIST OMG.
token is offline  
post #8 of 13 Old 07-22-2010, 04:33 PM
The Enforcer
Feedback Score: 0 reviews
 
OSOKILL's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Northern, California, USA
Posts: 10,111
Thanks: 1
Thanked 120 Times in 93 Posts
it still has the fuel tank strainers in the tank ... says you have to pull the tank and remove gromet 14 and I am betting its clogging up

Team Outty 800 Member #24
Silent souls make .308 holes
www.commanderforums.org
www.atvblog.net
OSOKILL is offline  
post #9 of 13 Old 07-22-2010, 06:35 PM Thread Starter
Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Feb 2009
Location: , ,
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
far as i know i dont have those strainers .. so i have put inline filters on
roborider is offline  
post #10 of 13 Old 07-22-2010, 11:54 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Apr 2006
Location: Naughton, Ontario, Canada
Posts: 126
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Quote:
Originally Posted by roborider View Post
far as i know i dont have those strainers .. so i have put inline filters on
Perhaps this is your problem.. As you will have those strainers in the tank.

GYPSY 400
Possibly the O-400 Guru??!
Outlander 400 Information Center
GYPSY400 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Can-Am ATV Forum > Can-Am ATV Discussion > Can-Am Outlander

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Can-Am ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What size heli-coil for drain plug? BRPFan Can-Am Outlander 4 09-05-2009 05:11 AM
No current going to coil. elliemaio Can-Am / BRP 0 09-04-2009 08:02 AM
shock coil spring rate for renegade x??? raven Can-Am Renegade 1 11-10-2008 06:34 AM
Re-coil for 49cc mini chopper BAJA X Other Toys 4 06-14-2006 11:25 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome