Can-am Outlander Problems - Can-Am ATV Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 06-12-2011, 09:46 PM Thread Starter
Junior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jun 2011
Location: Alaska
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Can-am Outlander Problems

I have a 2008 Outlander Max XT 400. Bought it in Michigan used but it only had 18 miles on it. Rode it up in Alaska and started having problems with the engine dying. I figured the fuel may have gone bad since the guy I bought it from had basically let it sit for three years. Used something called heat and it ran fine for about 60 miles. Then this weekend the electronics all died after I received a high rpm idle warning. It was completely dead and had to be towed back by my brother's Honda Rancher which has been through hell and still runs great.

Any ideas? Thanks!
alaskaesq is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 06-13-2011, 05:09 AM
Lifetime Member
Feedback Score: 0 reviews
 
QUADAHOLIC's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ventura, Ca. AMERICA
Posts: 9,719
Thanks: 203
Thanked 293 Times in 240 Posts
Welcome to the site.
Might be better to start a new topic in the "outlander forum", as a lot of people don't watch the newbie intro forum.

07-650-MAX XT
Ricochete ~ Crutchfield 2+1 ~ PRP Stabilizer ~ 25" Bighorn's ~ Kewltek brakes ~ Alumatech Guards
Dalton ~ Fasst bars ~ Cannon/mrrpm oil cooler ~ 10" Rigid LED light-bar + many little "custom" things
Gave to stepson, without a ride for awhile.
ALEX JONES
QUADAHOLIC is offline  
post #3 of 7 Old 06-13-2011, 01:12 PM
Super Moderator/Welcoming Director
Feedback Score: 0 reviews
 
Ice Can-Am's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Garđur , Iceland
Posts: 9,063
Thanks: 619
Thanked 972 Times in 806 Posts
Welcome to the site.




Go check out Ice Can-Am.
Ice Can-Am is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 06-13-2011, 04:12 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
oldakcop's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Eagle River, AK
Posts: 954
Thanks: 189
Thanked 172 Times in 144 Posts
Welcome!

Quote:
Originally Posted by QUADAHOLIC View Post
Welcome to the site.
Might be better to start a new topic in the "outlander forum", as a lot of people don't watch the newbie intro forum.

Welcome! and...
What he said

Livin' Life in God's Country!

So far....
Hunter Green '08 Outlander 650 Max XT
Triangle ATV Stealth Snorkel, ATR Spine, Ricochet Skids, 27"X10"X12"(F) & 27"X12"X12"(R) Interco Swamplites, VBX oneway bearing upgrade, Dayco XTX belt

...and more to come.
oldakcop is offline  
post #5 of 7 Old 06-15-2011, 09:06 PM
Super Moderator
Feedback Score: 0 reviews
 
rkc05's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Saint John, New Brunswick, Canada
Posts: 18,464
Thanks: 718
Thanked 1,628 Times in 1,366 Posts
Welcome to the forum. First thing I would check is the battery terminals to make sure they are tight.

2014 Can Am Outy Max 1000 XT, 4" CATVOS lift, 29.5 Gen2 Laws, STI-HD 14" Beadlocks, Dalton 1000 Mud Kit, HMF SS XL, BRP skids, H+T warmers, Kimpex Cargo box, BRP Snork Kit, Tiger Tail and a mirror.
Gone to new home---2013 Outy 1000 Max XT, 29.5 Gen2 Laws, STI-HD 14" Beadlocks,1-1/4" pipe lift, Dalton 1000 Mud Kit, HMF SS XL, BRP Chassis skids and a mirror.
Gone to new Home---2012 Outy 1000 XT, 29.5 Laws, ITP SS108s, Dalton 1000 Mud Kit and a mirror.
Gone to new home---09, 800 Outy MAX XT, 29.5 Outlaws s/w, ITP ss108's, snorked, XMR-BRP rad re-locate, ///AIRDAM CV tech primary, Dalton Y/B secondary spring, HMF Swamp Series slip on, Rubberdown Lift, Ricochet Skids, ATR chassis spine, and a mirror just to not get to far ahead.
http://www.youtube.com/user/julieandwally/videos?view=0
rkc05 is offline  
post #6 of 7 Old 06-16-2011, 10:10 AM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Join Date: Jan 2011
Location: canada
Posts: 492
Thanks: 12
Thanked 21 Times in 20 Posts
Like said check the battery connections make sure your kill switch is in the on position! Dont laugh I have seen this a few times.

If you rode thru any water start checking connections and adding dielectric grease.

1200hp cummins drag truck..2008 pitviper compound turbo six speed viper 2012 procross 1100 turbo 2011 XMR turbo soon.
05cummins is offline  
post #7 of 7 Old 06-16-2011, 01:03 PM
Senior Member
Feedback Score: 0 reviews
 
Backwoodsrider's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: N 44° 47.929 W 79° 55.927, Ontario Canada
Posts: 1,480
Thanks: 117
Thanked 163 Times in 141 Posts
Skunky gas is a bad thing as well. Once you drain the old gas I would put prem fuel in and change the oil. Plus, you might as well change the spark plugs. Like some of the other fellows mentioned check the battery connections.

- 2013 Can Am XMR 1000 Yellow.
-2004 Honda Rincon
Backwoodsrider is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Can-Am ATV Forum > Can-Am ATV Discussion > Can-Am Outlander

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Can-Am ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'05 outlander 330 problems der_slayer200016 Can-Am Outlander 11 10-05-2014 05:56 AM
outlander 500 problems bigd75 Can-Am Outlander 7 06-06-2011 11:01 AM
Problems with outlander xxc arnaldinhoalves Can-Am Outlander 10 02-04-2011 01:36 PM
07 800 outlander fan problems jeffriverrat Can-Am Outlander 0 12-03-2009 05:46 PM
Outlander Problems darrell5 Can-Am Outlander 26 12-21-2005 11:00 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome