Can-Am ATV Forum banner

💬 Jak sprawdzić datę produkcji Can-Am po numerze VIN

1.9K views 1 reply 2 participants last post by  Angore  
#1 ·
Wiem z doświadczenia, że to pytanie pojawi się raz w roku po tych wszystkich latach, które tu jestem.
Albo dlatego, że ktoś kupuje używany quad i jest sceptyczny wobec sprzedawcy.
Albo wszystkie naklejki zostały zmyte lata temu, instrukcja obsługi zaginęła i być może część pamięci właściciela również zaginęła i szuka części.

Numer VIN jest więc identyfikatorem i najbardziej pomocnym narzędziem do poznania przeszłości każdego pojazdu. Wyszukiwanie tych szczegółów ujawnia konkretne informacje i wiele ważnych faktów na temat historii pojazdu. Kupujący mogą podejmować lepsze decyzje, mając te informacje. Kod informuje nas o wszystkim, co dotyczy (na przykład) pochodzenia samochodu i jego cech. Niewiele osób patrzy tylko na to, jak ładny jest Can-Am z zewnątrz. Jednak szczegółowa kontrola w numerze VIN chroni przed ukrytymi problemami. Prosty krok chroni przed kosztownymi błędami, zarówno podczas sprzedaży, jak i kupna. Zdecydowanie będziesz wiedział, za co płacisz i mam nadzieję, że później nie będziesz zaskoczony.

Na przykład, gdzie mieszkam, mogę wejść na stronę internetową, wpisać numer VIN i dowiedzieć się, czy został naprawiony z powodu wypadku, czy nie.

Image

Image

Image