Can-Am ATV Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hello everyone! 3 months ago I bought the '07 Renegade. The machine seems to be in mint condition. Everything is fine, but last week when I was trying to start it up, I saw something's wrong. When I turn the ignition on, the pump turns on without problems (the battery power is ok) but when I push the start button the starter doesn't crank, and after 2 secs the pumps turns on again. It will start after 7 times, 15, or even immediately. (As I hold this button the lights shuts down totally, and when I let the button, they are turning on.) What it can be caused by? Please, tell me what to do :)
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
I have the exact same problem ! Any one know or have an idea ? I can hear a relay click when i press the start button. Some times it will not start when i have the key turned to park light, but when i turn it back to headlights, the starter will turn and it starts as normal.
 

·
Registered
Joined
·
2,588 Posts
Or worn out DESS key. Turning the key powers up the machine and ECM, but it is the chip in the key that lets the ECM decide if the starter engages. I had this issue on my 07....switched with my spare key and problem went away.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Or worn out DESS key. Turning the key powers up the machine and ECM, but it is the chip in the key that lets the ECM decide if the starter engages. I had this issue on my 07....switched with my spare key and problem went away.
You seems to be right on DaveB ! Had my son try the other key as i´m away from home at work right now and he couldent start the Renegade. Started right up with the other key ! :yahoo:Thanks for the tip. Would have never thought on that one. Would probably started dismantling when i got home.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top