Can-Am ATV Forum banner
201 - 220 of 347 Posts
Discussion starter · #201 · (Edited)
Wygląda na to, że jedynymi osobami z tym problemem są osoby używające kapsuł lub kół błotnych. Nasz problem został po raz pierwszy naprawiony przez warsztat BRP i wytrzymał pół godziny holowania pługu śnieżnego. Trzeba było coś zrobić!

Discussion starter · #203 ·
Powinienem dodać, że wciąż musimy dodać trochę izolacji do skrzynki narzędziowej pod łóżkiem, gdzie tłumik jest najbliżej, i po lekkim wypaczeniu górnej pokrywy zeszłej zimy, również wybiję w niej otwory wentylacyjne. Mam również nowy zestaw rolek do wciągarki.

Dodać należy, że wciąż musimy dodać trochę izolacji do skrzynki narzędziowej pod łóżkiem, gdzie tłumik jest najbliżej, a także wybić kilka otworów wentylacyjnych, ponieważ jej górna pokrywa lekko się wypaczyła zeszłej zimy. Mamy też nowy zestaw rolek do wyciągarki.
Myślałem, że naprawili ten problem z osłoną, która była standardem w nowszych modelach, ale musiałem ją kupić do mojego modelu z 2015 roku. (2) Uwaga: właściciele 6x6 | Forum Can-Am ATV (can-amforum.com)

• Like
Reactions: ArlyA
Discussion starter · #205 ·
Myślałem, że naprawili ten problem z osłoną termiczną, która była standardem w nowszych modelach, ale musiałem ją kupić do mojego modelu z 2015 roku. (2) Uwaga: właściciele 6x6 | Forum Can-Am ATV (can-amforum.com)
Nie wiem, jak skonstruowane są te starsze modele, ale w tym jest osłona termiczna między skrzynką narzędziową a tłumikiem, ale brakuje przedniej części skrzynki narzędziowej. BRP umieściło tam taśmę odblaskową, ale może nie odbijała wystarczająco dużo? Zrobię zdjęcia.

Discussion starter · #206 ·
Nie jestem pewien, ile koni mechanicznych mają te maszyny 1000 cm3 (82?), ale nie jestem zbytnio w szczegółach, ale kiedy dostaniemy ładny zasyp świeżego śniegu, możemy jechać, ciągnąc jakieś narzędzie, podczas gdy przepustnica jest ustawiona na maksimum. Holowanie w śniegu naprawdę wymaga KM.
Image

Attachments

Discussion starter · #207 ·
Moja izolacja ma dzisiaj dotrzeć i zacząłem wiercić kilka otworów 1,25, aby przepuścić więcej powietrza. Czy inni nowi właściciele 6X6 mają ten problem?

Discussion starter · #208 · (Edited)
Otwory wentylacyjne wywiercone w skrzyni maszyny, skrzynce narzędziowej i izolacji wyglądają dobrze. W pewnym momencie zamieszczę zdjęcia. Stalowa rama skrzyni nad tłumikiem nagrzewa się na tyle, że topi części skrzyni.

Discussion starter · #209 ·
Nie wiem, jak skonstruowane są te starsze, ale w tym jest osłona termiczna między skrzynką narzędziową a tłumikiem, ale brakuje przedniej części TB. BRP umieściło tam taśmę odblaskową, ale może nie odbijała wystarczająco dużo? Zrobię zdjęcia.
W końcu znalazłem zaktualizowane osłony termiczne w tych starych postach. Nasz oczywiście ma nowe osłony, jak pokazano, ale nasza skrzynka zaczęła się nad nimi topić.

Discussion starter · #210 ·
Założono dodatkowe osłony grzewcze, dodano odpowietrzanie do skrzynki narzędziowej pod łóżkiem i wszystko jest z powrotem razem. (y) Myślę, że nie ma tu użytkowników 6x6.

Sugerujecie to wykończenie Warn i wczoraj w końcu je zainstalowałem. Jest ładne! View attachment 114409
Jaki jest numer części tego? Czy to nie ma pomóc w zużyciu liny wyciągarki podczas używania wyciągarki z pługiem? Nie mam pługa, ale mój brat ma i przekażę mu tę informację.

Discussion starter · #219 ·
Pracuję nad ponownym zamontowaniem mojego słupa oświetleniowego na tej maszynie. Ma około 90 cm wysokości, zielony stroboskop i diody LED skierowane do tyłu i do przodu do celów orki. Wkrótce zamieszczę zdjęcia.

201 - 220 of 347 Posts