Can-Am ATV Forum banner

Szyba przednia G3L

18K views 24 replies 11 participants last post by  nuffsaid  
#1 ·
Teść właśnie kupił Outlander Max XT G3L 700. Nie podoba mu się nowa przednia szyba, która po prostu montuje się do osłony. Czy jest tu ktoś, kto ma taką szybę lub ma do niej dostęp i szybę przednią z G2, którą może wypróbować? Może ktoś z tutejszych, kto pracuje u dealera. Jestem prawie pewien, że przednia szyba Deluxe nie pasuje, ponieważ montuje się ją do zagięć na kierownicy. Zmienili numer części kierownicy w G3L w porównaniu do G2. Zastanawiam się, czy standardowa przednia szyba będzie pasować, ponieważ montuje się ją podobnie do osłon dłoni. Załączę zdjęcie 2 przednich szyb. Jeśli żadna z tych opcji nie zadziała, mam zestaw kierownic z G2 XT, których nie używam. Mogę mu zamienić kierownicę, jeśli naprawdę chce używać przedniej szyby G2.

• Like
Reactions: First ATV
#6 ·
Muszę tylko doprecyzować nazwę modelu / nr przedniej szyby, której Pan/Pani użył(a). Zamówiłem '24 Outlander XT 700 max, który przyjedzie w przyszłym tygodniu i chcę to mieć dla mojego, ten przeznaczony dla G3 jest po prostu brzydki!

#9 ·
Używam bardzo wysokiej szyby przedniej z moim owiewką Deluxe. Znacznie lepiej blokuje wiatr, deszcz i śnieg. Nawiasem mówiąc, ta owiewka Deluxe pasuje również do maszyny G1!

#17 ·
Pasuje, nie wymaga modyfikacji, wszyscy mi z drogi, ja to ustawiam. Byłem pierwszym na Nowej Fundlandii w Kanadzie, który kupił ten motocykl, a dealer zgodził się pozwolić mi go wypróbować bezpłatnie. Teraz nawet rowery na ich wystawie mają konfigurację G2 jak moja.

#23 ·
Żadnych problemów, ale przesunąłem / obróciłem dźwignię hamulca po lewej stronie, aby uzyskać trochę więcej miejsca.

#25 ·
Właśnie odebrałem nowy model 2025 max 1000rxt i zamówiłem do niego wysoką szybę, ale jest ona niedostępna i będę ją miał dopiero w kwietniu. Mam również wysoką szybę w moim modelu 2013 G2 max i dobrze chroni przed deszczem i śniegiem, ale nie wiem, czy chciałbym się trudzić, aby spróbować ją dopasować do nowej maszyny.