Can-Am ATV Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Premium Member
Joined
·
758 Posts
Discussion Starter #1
I bought an 07 rincon from a guy up the street. The trans is acting up,Put it drive everything is okay.If I switch to manuel 1 is okay but when I switch up it goes to D theres no 2. This isnt a major issue considering I got it really cheap and I only use it around the property. But I thought I would ask if there is an easy solution. Thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
18,462 Posts
Don't know much about em but the 450es I owned had a speed sensor and a shift sensor. Try taking it for a run in first and get the revs up to where it needs to be thumb shifted into 2nd, if you got the room keep going until you run out of revs in 2nd and see if it goes into 3rd with the thumb shifter. Might just shift back to auto mode if your not going fast enough. Just guessing.
 

·
Premium Member
Joined
·
758 Posts
Discussion Starter #3
Well I found the Problem. The cable that runs from the up
and down button was no good. (40 bucks) It runs great now.
Took apart the switch it was little dirty.put it back together.
ready to roll.I already pulled 2 trees out of the woods for firewood.
This thing is a tank. A kinda wish it was a V twin but it does the job.
For a single it pulls pretty good.
 

·
Premium Member
Joined
·
758 Posts
Discussion Starter #5
Hello Rev long time no hear
Yea. I was really surprised it pulls very well.
It's not a canam but it does the job. Honda
needs to come out with a V-twin, to stay in the game JMO.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,596 Posts
Honda should keep doing what Honda does...farmers etc will still keep buying them...and maybe mudders...maybe....Yeah I have been around just not as much BD. Trying to find work for my crew has been a PITA this year.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top