Can-Am ATV Forum banner
Status
Not open for further replies.

różnica wagi?

1 reading
4.7K views 13 replies 7 participants last post by  Jack796  
#1 ·
Przyglądałem się specyfikacjom 850 i 1000 xtp max i zastanawiałem się, skąd wynika różnica w wadze 26 funtów?

A takze jakieś większe różnice w silniku 850 i 1000 poza średnicą otworu?

#2 ·
Szukałem trochę informacji, ale wciąż nie mogę dokładnie określić różnicy. Jeśli chodzi o silnik, mają różne średnice i skoki tłoka. 850 ma większą średnicę 94 mm z takim samym skokiem jak 650 i 1000, 91 mm średnicy i większy skok.

#3 ·
Save
#4 ·
Przejrzałem prawie każdą część, jaką udało mi się znaleźć i wszystkie są takie same, poza skrzynią korbową, wałem korbowym, korbowodami i tłokami.
Zauważyłem również, że 850 jest rzekomo o 47 funtów cięższy niż 650, który używa nawet tej samej skrzyni korbowej i wału korbowego co 850.

#8 ·
Sprawdziłem na stronie części BRP i modele 850 i 1000 XTP max z 2022 roku używają tego samego numeru części skrzyni biegów.

#9 ·
To dość losowe, do czego używają dużej skrzyni biegów. Jest w xmr 1000s, a następnie w niektórych xxc, 6x6, commander i niektórych modelach zagranicznych.

Następnie, w zależności od schematu części, na który patrzysz, zwykły 1000 go ma, a niektóre nie.

• Like
Reactions: Born2atv
Save
#10 ·
Can-Am cały czas zmienia części i numery części i z jakiegoś powodu strojenia wydajności w 850 są lepsze niż w 1000, lepiej reagują, nie wiem dlaczego, to udowodniony fakt na hamowni.

#11 ·
can-am cały czas zmienia części i numery części i z jakiegoś powodu ustawienia perf w 850 są lepsze niż w 1000, lepiej reagują, nie wiem dlaczego, to udowodniony fakt na hamowni.
Teoretycznie 850 powinien być silnikiem szybciej wkręcającym się na obroty ze względu na krótszy skok i większy otwór, ale 1000 powinien mieć większą moc uciągu.

#12 ·
Cóż, dawno temu odkryłem, że ludzie mogą mówić o tym, ile koni mechanicznych wytwarzają, DOPÓKI nie wejdą na hamownię, która opowiada prawdziwą historię, kropka.

#13 ·
Jaka jest różnica między pustym a pełnym bakiem gazu !!
Cały czas próbuję zrozumieć prawdziwy powód tego pytania 🙄

Save
#14 · (Edited)
Jaka jest różnica między pustym a pełnym bakiem paliwa !!
Nadal próbuję rozgryźć prawdziwy powód tego pytania 🙄
20 litrów "zwykłej" benzyny waży ~14,2 kg lub 31 funtów.
Zazwyczaj tankuję około 15 l, czyli ~10,7 kg lub 23,5 funta.

Ja też... Jestem ciekaw, co 26 funtów będzie oznaczać dla używania maszyny?
Cholera, mam prawie WSZYSTKIE opcje w mojej jeździe. Ostatnią rzeczą, o której pomyślałem, jest to, ile "moja jazda" zyskała na wadze ;) ... Nigdy nie miałem żadnego problemu z dodatkową wagą z przodu = Właściwie to działało lepiej z ciężką przyczepą do holowania "drewna".

• Haha
Reactions: Vwluca
Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.