Can-Am ATV Forum banner
Status
Not open for further replies.

Outlander 570 Roczna recenzja

52K views 35 replies 14 participants last post by  HaHeHa  
#1 ·
To w zasadzie wszystko, Ogólnie bardzo zadowolony z mojego wyboru, zaryzykowałem kupując Can am, prawie kupiłem Kodiak 700. Jeżdżę Ski Doo od zawsze i nigdy nie kupię innej marki, więc pomyślałem, że spróbuję BRP z quadami. Mam nadzieję, że będzie niezawodny przez wiele lat! Czterech facetów z naszej grupy w zeszłym roku przeszło na Can am z japońskich marek i z około 7000 przejechanych mil wszyscy je uwielbiamy

#3 ·
Chciałem więcej mocy, więc dla mnie minimum to było 800, ale 570 na pewno jest fajnym quadem.

Save
#4 ·
Dziękuję za długoterminową recenzję, dostajemy ich bardzo mało, doceniamy to. Cieszę się, że podoba Ci się Twój zakup.

Save
#6 ·
Mój termin na nowy napęd główny został ustalony na 30. Podobał mi się mój stary CV Tech, ale człowieku... Naprawdę skłaniam się ku QSC Rev X, żeby pozbyć się hałasu. Dobra recenzja i cieszę się, że jesteś zadowolony z maszyny. Lubię słyszeć, jak te maszyny wypadają w porównaniu z innymi markami i zawarłeś tu całkiem dobre porównanie.

• Like
Reactions: christisk
Save
#7 ·
Berick,
Tak, słyszałem, że qsc jest niesamowite. Dostałem świetną ofertę na cvtech, wciąż muszę założyć inną sprężynę, ponieważ moje wysprzęglenie jest trochę niskie. Ale o rany, na niskim biegu mogę go postawić prosto, kiedy tylko chcę. Powiem, że jestem rozczarowany hałasem, ponieważ nie jest ciszej niż w oryginale.

#8 ·
Dziękuję za recenzję i porównanie z konkurencją. Mój ojciec właśnie odebrał 570, a ja znalazłem ofertę, której nie mogłem przegapić na wersję MAX DPS. Byłem trochę zaniepokojony, że będzie trochę brakować w dziale mocy, ale wygląda na to, że dobrze dotrzymujesz kroku tym, które wymieniłeś. Następnego lata powinienem dowiedzieć się, jak wypada na tle Rincon 650 i Sportsman 700.

Czy sam instalowałeś sprzęgło? Byłbym zainteresowany zobaczeniem długoterminowej recenzji na ten temat.

#12 ·
Rincon dobrze nas traktował przez 15 lat i ponad 9 tys. mil, więc nie ma na co narzekać! Miło słyszeć, że 570 będzie miał trochę więcej mocy. Kiedy robiłem rozeznanie, musiałem upewnić się, że cokolwiek dostanę, będzie miało taki sam lub lepszy stosunek mocy do masy. Myślę, że 450 był bardzo blisko.

#15 ·
Uwielbiam mojego Can-am, ale wyobraźcie sobie minę na mojej twarzy, gdy kolega z małym 420 rancher pokazał nam ostatnio swój przebieg....31000 km...tak, 31000, więc chyba trudno obalić te Hondy...Jeden drążek kierowniczy i jedno łożysko koła to wszystko, co wymienił, całkiem nieźle...Mam 3800 km na swoim bez niczego i czuję się błogosławiony...lol
Zgadzam się..... pod względem przebiegu/niezawodności nie można pobić Hondy. Znam tu również 2 facetów, którzy mają ponad 30 000 km na swoich Hondach i wciąż dobrze się trzymają. Są świetnym koniem roboczym! Po prostu nie są tak zabawne jak mój Canam.

• Like
Reactions: Hardly
Save
#16 ·
Podoba mi się mój 570 Max XT, ale natknąłem się na kilka dziwacznych rzeczy, których się nie spodziewałem.

Ogólnie rzecz biorąc, CAN-AM wydają się trochę jak helikoptery lub samoloty w stosunku do jazdy:współczynnika konserwacji.

Save
#17 ·
I like my 570 Max XT, but have run into a few quirky things that I hadn't expected.

In general CAN-AM's seem a bit like helicopters or airplanes for the Ride:Maintenance Ratio
Doskonała analogia! Lol

Save
#18 ·
Mam 570XT i moją największą skargą jest to, że jeśli chłodnica jest choć trochę brudna, przegrzewa się. Spędzam więcej czasu upewniając się, że chłodnica jest czysta jak łza, niż robiąc cokolwiek innego. Poza tym bardzo lubię ten sprzęt, jest zwinny i wystarczająco lekki, żeby nim rzucać, i wystarczająco szybki na szlaki, po których jeżdżę.

#21 ·
Mam 570XT i moją największą skargą jest to, że jeśli chłodnica jest choć trochę brudna, przegrzewa się. Spędzam więcej czasu na upewnianiu się, że chłodnica jest czysta jak łza, niż na czymkolwiek innym. Poza tym bardzo lubię tę maszynę, jest zwinna i wystarczająco lekka, żeby nią rzucać, i wystarczająco szybka na szlaki, którymi jeżdżę.
Lol, nie żartujesz.

Źle spojrzałem na kałużę błota i moja chłodnica natychmiast się zatkała.

Zrobię relokację chłodnicy przed tą wiosną.

Poza tym ciepło dochodzące z lewej strony było tak złe, ale naprawiłem to za pomocą rurki wydechowej CVT.

Poza tym całkiem fajna maszyna.

Save
#22 ·
ale naprawiłem to za pomocą rurki wydechowej cvt
Jak ty to zrobiłeś? Z częściami XMR? Ja też chcę to zrobić... wkrótce. Chcę tylko zrobić wydech CVT. Wlot CVT i wlot powietrza są dla mnie w porządku.

Save
#26 ·
ale naprawiłem to za pomocą rurki wydechowej cvt
Jak ty to zrobiłeś? Z częściami XMR? Ja też chcę to zrobić... wkrótce. Chcę tylko wydech CVT. Wlot CVT i wlot powietrza są dla mnie w porządku.
Zrobiłem własny, używając silikonowego kolanka 45 stopni od 2,75" do 2" zamiast standardowego kolanka, które łączy się z osłoną termiczną. (Wypełniłem ten otwór płytką wypełniającą xmr). Następnie podłączyłem wąż spa flex 1,5" i poprowadziłem go przed silnikiem do kapsuły naprzeciwko wlotu cvt.

Działa świetnie i nie przecieka. Koniec z wydmuchiwaniem ciepła na boki, chciałbym tylko, żeby zrobić to wcześniej

#24 ·
Zgadzam się, uznałbym Yamahę i Hondę za całkiem równe.

Honda wyznaczyła standard w tamtych czasach, ale powiedziałbym, że Yamaha jest dziś bardziej aktualna, podczas gdy linia Hondy jest wciąż dobra, nie widzę żadnej realnej próby nadążania za trendami.
To, co mają, spełnia swoje zadanie, ale nie o tym myślę, myśląc o poszukiwaczu przygód.

Gdyby nie model 2-up, mój outlander byłby jakąś wersją Grizzly 700.

Nurkowanie kół i zawieszenia to moje największe rozczarowania związane z moim Outlanderem 570 Max XT.

Wiedziałem o cieple i konserwacji, ale nie wiedziałem o przegrzaniu.

Save
#25 ·
Może przełącznik nadpisania wentylatora mógłby ci pomóc? Założyłem taki u siebie i temperatura spada o 20 - 25 stopni F (mam zainstalowany prawdziwy wskaźnik temperatury), kiedy przełączam ten przełącznik. Po prostu podłącz przewód + z przełącznikiem kołyskowym do + na wentylatorze. Komputer włączający wentylator nadal będzie działał normalnie, na wypadek gdybyś zapomniał przełączyć przełącznik.

Save
#28 ·
Wisconsin i Michigan mają naprawdę fajną mieszankę wszystkiego. Dużo błota wszędzie, jeśli chcesz. Skały, jeśli chcesz i dużo szybkich tras whooping. Mój kumpel kupił 650 Max w czerwcu i miał już 2500 mil.

#31 ·
Tak, to mnóstwo mil, w pierwszym roku zrobiłem 1300 i jestem z tego zadowolony. Moje dziecko w tym roku zaliczyło bezpieczeństwo ATV, co jest wspaniałe, teraz możemy jeździć razem, kiedy tylko mamy czas! Nie ma nic lepszego niż widok dziecka przejeżdżającego przez błoto lub po raz pierwszy :)

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.