Can-Am ATV Forum banner
Status
Not open for further replies.

Quad dla żony 03 Traxter 500...opinie

27K views 20 replies 15 participants last post by  Freewill  
#1 ·
Jak mówi tytuł... szukam maszyny dla żony. Znalazłem 03 500 Traxter 500 w przyzwoitej cenie. Jakie są plusy i minusy tego sprzętu? Jakieś ogromne, złe, nieodłączne problemy? Na co zwrócić uwagę?

Dzięki wszystkim!

Save
#2 ·
Czy to konstrukcja step-through? Myślę, że tak.

Zawsze wyobrażam sobie ludzi wypadających z boku tych rzeczy, jeśli ona tylko będzie się powłóczyć i to dobra cena, mówię dlaczego nie. Jeśli chodzi o stylizację, to jest okropna (IMO).

Co jest dobrą ofertą? $ - km - godziny?

Save
#3 ·
To wspaniała maszyna ze względu na niski punkt przed siedzeniem, przez który można przełożyć nogę, oraz na to, że chłodnica znajduje się z tyłu, z dala od patyków i kamieni. Umieszczenie chłodnicy z tyłu chroni również kierowcę przed ciepłem. Ponieważ z przodu nie ma chłodnicy, pod przednim bagażnikiem znajduje się ogromny, wodoszczelny schowek. To prawdziwy koń roboczy.

JEDNAK przednie koła są cały czas włączone, co utrudnia skręcanie przy niskich prędkościach.

To maszyna mojej żony, John Deere z 2005 roku... taka sama jak Traxster.

Attachments

Save
#4 ·
PW po prawdę!

Save
#7 ·
Oprócz oczywistości, należy wziąć pod uwagę tło mechaniczne.

Save
#8 ·
Kevin Z napisał:
Jeździłem jednym
Jeździ jak traktor, prowadzi się jak traktor, jedzie szybko jak traktor.
Jest OK, jeśli nie masz wysokich oczekiwań. Ale nie pozwól swojej żonie jeździć Outlanderem. Ona nie będzie chciała wrócić na traxtera...
Myślę, że kot już wyszedł z worka... ale przynajmniej ona nie będzie już więcej w ciemnościach zakopywać twojego Dave!:)

Save
#9 ·
Hehehe...ktoś pamięta tę historię! Cóż...ona JEŹDZIŁA na Outty. Ciągle wykopuje te używane na internecie i dzwoni do mnie lub wysyła mi e-maile w pracy: "Co powiesz na ten?" Ale ona jest skąpa. Ciągle jej mówię: "nie będziesz zadowolona". Wykopała dwie reklamy Traxter500, więc pomyślałem, że zapytam. Myślę, że się trzymam z daleka. Bardzo chciałbym 08 lub 09 400 EFI.....ale budżet może być trochę napięty w tej gospodarce....

Save
#10 ·
Nalegałbym, żeby poczekała i kupiła outty. Wszyscy wiemy, że nasze żony mają dobre intencje, ALE nie przemyślą wszystkiego. Jeżdżę z kolegą na traxterze i nie jest źle, ale dość mocno go obija. Sztywna tylna oś. Jeśli twoja żona dostanie jeden, przestanie jeździć lub będzie częściej jeździć twoim.

Save
#11 ·
Zgadzam się. Dzięki za rady, ekipo.

Save
#12 ·
Traxter to bardziej użytkowy quad niż większość innych quadów. Jest bardzo wytrzymały. Osiągają 60 mil na godzinę. Mój ojciec ma 04. Bardzo mi się podoba. Ale jak stwierdzono we wcześniejszych postach, nie jest to najwygodniejsza jazda po naprawdę nierównych szlakach. Na koniec uwaga: JD na zdjęciu powyżej jest porównywalny z Bomby Quest, a nie z Traxterem. Powodzenia z tym, co kupisz.

Save
#13 ·
Jechałem z facetem, który ma "6" John Deere/BRP, Traxter/Quests.

Nie wiem, po co komu tyle tych samych quadów, ale on jest kolekcjonerem John Deere.

Pamiętam, że prowadziły się jak traktor, ale podobało mi się, że chłodnica i wentylator były z tyłu quada. Ale wiem, że żonie nie będzie się to podobało po jeździe Outy.

Większość kobiet, które znam, ma problem z zejściem z Outy i ponownym wsiadaniem na sztywną tylną oś (szczególnie Hondy).

Save
#14 ·
Znajduję kilka pozostałych 08 400 Outty EFI w przyzwoitej cenie.....właściwie, NBM może mi pomóc. Model Non XT....Założę koła i opony z mojego XT na jej i będzie pięknie!

Save
#15 ·
Mieliśmy kiedyś Traxtera z 02 roku, którego kupiliśmy używanego i był to "OK" egzemplarz, dopóki silnik nie wybuchł, i oczywiście silnik i skrzynia biegów to całość i uszkodziło to prawie wszystko w skrzyni biegów. Właściwie to łożysko wału korbowego uległo awarii i to łożysko nie jest dostępne osobno od BRP, trzeba kupić cały zespół wału korbowego z korbowodem i zamontowanym łożyskiem za 1500,00 $ !!!!! Po pewnej pracy domowej dowiedziałem się, że BRP ma teraz w ofercie regenerowany zespół wału korbowego w zamian za 500,00 $. Po zsumowaniu wszystkich części potrzebnych do odbudowy tego zespołu silnika/skrzyni biegów, wyszło ponad 3500,00 $ samych części, nie licząc robocizny. Miałem zamiar zrobić to sam, ale skończyło się na wymianie na naszego nowego Outty'ego. Cóż, to jedna z tych rzeczy, które zdarzają się w życiu.

Jakiś czas po zawarciu transakcji rozmawiałem z technikiem w salonie, który to wyremontował i rachunek wyniósł ponad 5000,00 $ do czasu, aż kurz opadł.

To dużo pieniędzy wydanych na starszego quada, IMO.

Attachments

Save
#16 ·
Cóż, NBM się udało... teraz 5-godzinna jazda jutro rano, żeby spotkać się z facetem, który dostarcza! Interes był wart jazdy!

Save
#17 · (Edited)
W porządku maszyna

Kupiłem starą 650 trail buck ext 2005-6? (myślę, że to samo co traxter) dostałem ją od wujka. Musieliśmy założyć dłuższe amortyzatory i sprężyny, a także większe opony, ale to świetna maszyna, dotrzymuje kroku mojemu nowemu 650 CanAm i jest lepsza w niektórych obszarach. Właściwie wydaje się lepiej wspinać i lepiej utrzymuje kontrolę podczas wychodzenia z głębokiej dziury. Jeśli chodzi o układ kierowniczy, to chociaż nie ma wspomagania kierownicy, wydaje się być w porządku. Myślę, że system 4-kołowy przełącza się na 4x4 tylko wtedy, gdy jest to wymagane, resztę czasu jest w dwóch. Używam tego do polowań ze względu na skrzynię uchylną, a mój 14-letni syn używa go, gdy wychodzimy na rodzinną przejażdżkę. Jedynym moim zastrzeżeniem jest to, że jest dłuższy i dość ciężki. Moim zdaniem to potwór i nie zawahałbym się kupić takiego.

#19 ·
Jak mówi tytuł... szukam maszyny dla żony. Znalazłem 03 500 Traxter 500 w przyzwoitej cenie. Jakie są plusy i minusy tego sprzętu? Jakieś ogromne, złe, nieodłączne problemy? Na co zwrócić uwagę?

Dzięki wszystkim!
Mam 2003 z uszkodzonym korbowodem za 1500 calldori at204 2920987 za 1500 ex kształt

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.