Can-Am ATV Forum banner
Status
Not open for further replies.

Kody błędów

37K views 11 replies 7 participants last post by  SEXYREX  
#1 ·
Mam Outlandera 800 z 2010 roku i zapaliła się kontrolka silnika, a następnie komunikat trybu awaryjnego. Jak mogę odczytać kod błędu z motocykla?

#2 ·
Pobieranie kodów:
1. Przekręć zapłon do pozycji Światła włączone
2. Ustaw prędkościomierz na Godziny pracy silnika
3. Naciśnij i przytrzymaj przycisk wyboru, jednocześnie przełączając światła drogowe 3 razy z rzędu (szybko)
4. Tryb diagnostyczny jest teraz aktywowany
5. Użyj przycisku wyboru, aby przejść przez kody
6. KONIEC pojawi się, gdy wszystkie kody zostaną wyświetlone
7. Aby zakończyć tryb, przytrzymaj przycisk wyboru przez ponad 2 sekundy

#4 ·
Ok, chłopaki, naprawdę głupie pytanie, gdzie jest przycisk wyboru? Przysięgam, że miałem go wcześniej, ale teraz, gdy zainstalowałem zestaw fajki BRP, nie mogę go znaleźć. Czuję się jak prawdziwy głupek, że pytam, ale muszę uzyskać mój kod błędu.

#5 ·
To przycisk na górze twojego prędkościomierza, czarny przycisk. Jak połowa sześciokąta.

Save
#6 ·
OK, bardzo dziwne, nie ma go tam i ma przezroczysty plastikowy element, który zakrywa miejsce, w którym myślałem, że jest. Faktycznie rozebrałem prędkościomierz, żeby zobaczyć, gdzie miałby być wciśnięty i nie mogę znaleźć miejsca, w którym mógłby być przycisk.

#7 ·
Spójrz na górę, na czarny punkt/przycisk w kształcie sześciokąta, który znajduje się na samym szczycie w srebrnym okręgu. Jeśli chcesz, żebym na niego wskazał, zrobię kolejne zdjęcie. Ale jeśli go tam nie ma, prawdopodobnie został przesunięty dla fajki? Nie wiem, ale będziemy tutaj, aby ci pomóc. :D
Image

Save
#8 ·
OK, w końcu udało mi się zrobić kilka zdjęć prędkościomierza. Wiem, gdzie powinien być, ale go tam nie ma, co mam teraz zrobić? Jak widać, obudowa ochronna jest solidna i nawet po jej zdjęciu nie ma pod nią przycisku. Czy jest jakiś inny sposób, aby uzyskać kody błędów?

Attachments

#9 ·
Spróbuj kliknąć szarawy punkt na zdjęciu, być może brakuje ci tylko gumowej części, a nie samego przycisku.

Save
#10 ·
Spróbuj rozłożyć stary kalkulator lub pilot do telewizora z gumowymi przyciskami. Przyciski będą wszystkie razem, ale możesz jeden odciąć. Jeden z nich powinien działać.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.